Hoofdsponsors

Frans de Kleermaeker Levoplant Flynth adviseurs en accountants BV

VELO 7 steunt

VELO 7 steunt Kenia Classic 2014

bezoekers sinds 08-2005

vandaag

nu online

Concordia (onder 20) verslaat VELO (boven 40)

Datum: 21/08/2011
Wedstrijd: VELO 6 - Concordia 2
Uitslag: 0-7 (0-3)
Type: beker
Bijzonderheden: Pfffffffff
Man of the Match: Stem via de poll

Verslag:

Na heel wat voetballoze weken was het dan eindelijk zo ver......de start van het nieuwe seizoen. Op het steeds mooier wordende vernieuwde VELO-complex moesten de 40-plussers aantreden tegen de 20-minners van Concordia 2 , de gemiddelde leeftijd is een ruwe schatting, maar laten we zeggen dat het NIET de doelgroep van Gillette was (en dan bedoel ik niet dat ze lange baarden hadden, die doelgroep komen we dit jaar trouwens ook wel tegen, denk ik). Nog wat ander feitjes:
- Concordia is een reserve 2e klasser en volgens insiders hebben ze vorig jaar net promotie naar de eerste klasse misgelopen.
- De start van de voorbereiding van Concordia was op 26 juli, die van ons op 21 augustus (alhoewel, er waren nog 2 die-hards die al op 17 augustus aan de voorbereiding waren begonnen).
- 90% van de spelers van Concordia heeft een "six-pack", 90% van de spelers van VELO 6 heeft een "beertender".
- De enige speler van Concordia die een beetje op leeftijd was stond op de plek waar je 'm eigenlijk niet wilt hebben....in het doel !

Kortom een leuk ploegje om zonder conditie en balgevoel te beginnen op zo'n beetje de warmste dag van deze zomer.
Aan de opkomst lag het niet, er kwamen 19 man opdagen. Wat een contrast met het einde van seizoen 2010/2011, waar we de laatste wedstrijden steevast op een stuk of 4 gastspelers een beroep moesten doen. Met aanwinst René de R. in de gelederen begonnen we met knikkende knieën aan de wedstrijd tegen de jonge honden van Concordia. Ondanks dat we eigenlijk niet eens zo slecht begonnen keken we al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Na het wegglijden van Ries en het goed uitspelen door de spitsen van Concordia leek het dus een lastig middagje te worden. Toch herpakten we ons en vooral Roon had een paar aardige kansen op de gelijkmaker. Helaas maakte Dré dit seizoen wel heel snel z'n gebruikelijke "Japie", 0-2.
Charles viel op door mooie nieuwe keepershandschoenen, een maatje groter dan de vorige en dat leek inderdaad een gouden zet, want hij pakte opmerkelijk veel !! Dat ie eigenlijk ook nieuwe schoenen nodig had bleek even later....met een mooie rechte pass bereikte hij de spits van Concordia, die Char bedankte met een geplaatst schot in de verre hoek, 3-0. Tot de rust hielden we stand, dit kwam ook omdat Concordia het niet altijd even slim speelde. We hadden even de illusie dat we nog een beetje tegenstand konden bieden.
Na de rust bleek dat Concordia toch eigenlijk wel een hele goede ploeg had en op hun gemakkie tikten ze ons de eerste minuten helemaal horendol. Ze lieten zich ook niet verleiden tot galleryplay en vielen aan met goed voetbal over vele schijven. Beetje jammer dat we gelijk bij onze eerste wedstrijd de beste tegenstander van het seizoen tegenkwamen (tenminste dat hopen we!). Eigenlijk was het een wondertje dat het maar 0-7 werd. Positieve zaken waren er ook, we hadden een hele goede scheids, een sportieve tegenstander, Cock was jarig en trakteerde op een broodje, Peet Z. was jarig en trakteerde op een kratje en we zijn weer even in beweging geweest !! Donderdag naar Den Hoorn, schijnt ook een goede ploeg te zijn, dus we kunnen weer aan de bak. Geheel volgens de traditie gaat dan DE PEN naar een nieuwe speler, dus René succes !!!

De FM heeft natuurlijk weer een paar kiekjes gemaakt, deze staan in het ALBUM.

Verslaggever: Ries

Spelers aanwezig(17): André T.
Arno G.
Bram van den B.
Charles W.
Cock N.
Dennis D.
Edwin de V.
Franc van M.
Frank D.
Henry D.
Johan van H.
Paul Z.
Peter Z.
Rene de R.
Rene T.
Richard B.
Ronald van der S.
Spelers afwezig(2): Martijn N.
Rob R.
Begeleiding: Jack van der S.
Ronald Z.

 

© 2019 - velo6.nl